Статии на първа страница


1. Създаване и редактиране на статии

a. Отваряне на форма за нова статия – от черното хоризонтално меню-лента в горния край на сайта се избира Съдържание->Добави съдържание->Article и се отваря нова празна форма за статия. По – надолу ще опиша само работата с полетата, които има смисъл да се ползват.

capture

b. Title – това е заглавието на статията така както ще излиза над нея.

capture2
 

c. Body – тук се пише/пейства текста на статията. Има бутони за форматиране като във Word. Форматирането ще боде описано в детайли по – надолу в този документ.

capture3

Статията излизаща на първа страница не се прикача къв никое меню

     
 

 

2. Форматиране на текста на статии

a. Текст на статията – копира се и се пейства първият абзац, или първите два ако са по-малки. Проверява се за правописни грешки.

b. Посочване на източник – под края на текста се поставя текст Източник: (прави се болд), след което се пише името на сайта на източника, например standartnews.com. След това се избира въпросното име (1) и се натиска бутонът Link (2), който отваря прозорец Link, където в показаното поле се пейства адресът (линкът) към статията източник (3).

hyperlink

 

3. Прикачане към първа страница

В най-долната част на формата за публикуване се избира менюто Опции прип публикуване. В него се избират първите две опции, както е показано на картинката. Третата се ползва, когато искаме статията да стои винаги най отгоре. Ако не е избрана, статиите се подреждат по датата на публикуване – най-новата най-отгоре.
Натиска се бутона Запази, за да се запише страницата.
parva stranitsa

No comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *