6 / 100

Правила за ползване bulgariancastles.com
1. Не се допуска дискриминация на основата на възраст, пол, раса и вероизповедание.
2. Забранява се публикуването на подвеждащи линкове и отявлена реклама, както и публикуването на информация, адреси на сайтове и всякакви други действия забранени от закона на Република България.
3. Не се позволяват всякакъв вид нецензурни публикации, а също и такива които не са по темата и/или с които се цели да се увеличи активноста на даден потребител. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, подлежат на директна забрана за достъп до форумите.
4. Не се допускат нецензурани сигнатури и аватари, както и такива с неподходящо за всички възрасти съдържание, било то картинка или текст. Хипервръзки в сигнатурата, както и самите аватари могат да бъдат модерирани и/или отхвърлени по усмотрение на модераторите.
5. Горните правила важат и за личните съобщения. Злоупотребяването със ЛС (личните съобщения) може да доведе до предупреждение и/или забрана за достъп до форумите.
6. Задължително е писането на кирилица (както теми така и заглавия). Мнения на български език написани на латиница се приемат само ако модераторът/администраторът прецени, че темата и нейното съдържание е от голямо значение за форума. Мнения на друг език се приемат само ако темата го изисква. Потребителите които често нарушават тези правила може да бъдат официално предупредени.
УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК! Това е български форум.
7. Публикациите (наричани още “пост”-ове) трябва да се записват в съответния тематично насочен форум. Потребителите са длъжни да разгледат наличните форуми преди да публикуват. Потребители, които често публикуват в грешни форуми могат да бъдат предупредени.
8. Заглавия от рода на “помогнете”,”помощ”,”въпрос”, “проблем”, “някой знае ли…”, “хелп..”, не са приемливи и такива теми ще се модерират строго! Потребителите не трябва да използват много пунктуации (!!!, ????? и …..) в заглавието или в самият си пост. Не пишете изцяло с големи букви.
9. При грешка/непълнота на публикация използвайте бутон “промени” горе вдясно на Вашия пост, а не пускайте поредица от мнения. Такива мнения могат да бъдат директно изтривани. Забранява се публикуването на няколко поредни поста с идентично съдържание.
10. При публикации на статии, текстове и снимки, да се вземе под внимание, че те често са защитени от законите за авторското право.
10.1 Откъси или къси цитати, както и връзка към оригинала са от правна гледна точка разрешени.
10.2 Публикуването на защитени текстове със собствени думи и споменаване на оригинала/публикуване на връзка е позволено.
10.3 Сканирани текстове от вестници и списания не се позволяват. Цитат и споменаване на оригинала са позволени.
10.4 Много често използваните снимки са защитени с авторско право и не могат да се публикуват без позволение на фотографа, заснетата личност или агентурата държаща авторските права. За да се избегнат недоразумения е за предпочитане публикуването на линк към дадената снимка.
10.5 Администраторът/Модераторите си запазват правото да премахват защитени снимки, текстове и др.
11. На много въпроси вече има отговор. Желателно е да използвате вградената опция за търсене в страницата преди да напишете въпроса си.
12. Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите. Мнения, които по една или друга причина нямат място в даден форум, ще бъдат местени в специално пригоден(и) за целта форум(и) или директно във форум “Кофата”. По усмотрение на администратора/модераторите, теми които подлежат на изтриване също могат да бъдат съхранени там.
13. Модераторите/Администраторът винаги имат право и с тях не се спори, критика към модераторите се изпраща като лично съобщение на администратора. Те си запазват правото да трият, коригират или местят теми/отговори без предупреждение и обяснение.
14. Потребители, които нарушават гореописаните правила получават предупреждение. Всеки потребител може да бъде предупреден максимум 3 пъти, след което достъпът му до сайта се преустановява. Системата с предупрежденията функционира, както следва:
– Първо официално предупреждение – по усмотрене на администратора/препоръка на модератор, потребителят може да бъде санкциониран с еднодневно прекратяване на достъпа.
– Второ официално предупреждение – санкционира се с едноседмично прекратяване на достъпа.
– Трето официално предупреждение – санкционира се с едномесечно прекратяване на достъпа.
– При следващи нарушения достъпът се прекратява завинаги.

Ако сте несъгласни с правилата на поведение в страницата, за съжаление ще трябва да я напуснете.