Качване на снимки в Outlook – OneDrive


Както обсъждахме засега аз ще започна да качвам снимките в галериите. За целта трябва да се подготвят и качат в Microsoft Outlook – OneDrive. Аз проверих (след като оправих мейла) и имаме 1 терабайт (1000 гигабайта) празно място. Създадох 4 папки за четирите части на БГ. Вие ще създадете сами каквито папки сметнете за необходими.

1. Логване в мейла

Отивате на адрес www.outlook.com, където пишете мейл адреса. Натискате бутона Next. Отваря се подобен прозорец, където написвате паролата Klokotnitsa1230. Натискате пак бутона и влизате в мейла.

e mail

2. Влизане в OneDrive

В горния ляв ъгъл на страницата натискате бутона (1) и от отворилото се меню избирате бутона за DneDrive (2).
onedrive button
Отивате в менюто Files и избирате папка Снимки на обекти. Вътре са създадени папки за четирите главни часто на България.
onedrive navigation 1png
Влизате в съответната папка и от лентата с инструменти в горната част на страницата избирате бутона Upload, а от неговото меню – опцията Files.
upload
Отваря се прозорец, в който може да навигирате до мястото, където се съхраняват снимките ви и да езберете една, иле повече снимки за качване. Потвърждавате с бутона Open.
select images upload
След като снимките се качат, ще видите нещо такова:
uploaded photos
Снимките могат също така и да се влачат и пускат от файловия мениджър на вашия компютър до съответната папка в OneDrive.

Преди качване снимките трябва да се подготвят, както е описано ТУК, или ползвайки друг софтуер, но във всеки случай трябва размерите им да са не по-големи от 1280 на ширина и не повече от 900 на височина. Милковите ще ги оправям аз.
Имена на файлове не се пишат на кирилица, в това число и снимки. Също така думите се съединяват с тирета или долна черта и не се ползват главни букви. Причината е особености на някои уеб-сървъри.
Примерно: lyutitsa-krepostna-stena.jpg
Като се пише на латиница, се следват правилата за транслитерация, или се ползва транслитератор – https://slovored.com/transliteration/

No comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *