ПЛЕВЕН: ИМАНЯРИ СЕ ПРИЗНАХА ЗА ВИНОВНИ И СЕ РАЗМИНАХА С УСЛОВНИ ПРИСЪДИ

Трима иманяри се признаха за виновни по повдигнатото им обвинение от Плевенската окръжна прокуратура, че са търсили археологически обекти в резервата Улпия Ескус. В съдебна фаза на делото те са сключили споразумения с прокуратурата и се разминали с условни присъди, съобщиха от държавното обвинение.

Пред съда обвиняемите Николай С., Тихомир В. и Калин Н. са признали, че от май до ноември м. г. са извършвали незаконно изкопни работи на територията на Археологически резерват Улпия Ескус край село Гиген. При иманярските разкопки използвали лопати и металдетектор.

Николай С. се признал за виновен и по обвинение, че в дома си в Гиген държал повече от три археологически обекта - бронзови монети от ІІ, ІІІ век, апликация на конска сбруя, апликация на дървено сандъче и др.

За извършените деяния Николай С. е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години. На Тихомир В. и на Калин Н. е наложено наказание от по една година и два месеца лишаване от свобода, условно.Споразуменията имат последици на влязла в сила присъда.

Източник:
posoki.com

Bulgarian
Дата: 
24/04/2018г.

User login

Who's online

There is currently 1 user online.

  • Fritz the Fox

Online forum users

Кой е на линия Общо на линия са 20 потребители :: 1 регистрирани0 скрити и 19 гости
Регистрирани потребители: Google [Bot]

Forum statistics

Начало Общо мнения 8083
Общо теми 1802
Потребители Общо членове 168
Най-нов sstusenko

Recent comments