2017г.
На този ден
Най-новите снимки
Виж темата - Строително-архитектурни термини
Строително-архитектурни термини
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Строително-архитектурни термини
marhis написа:Всичките са обработвани и не са в оригиналният си вид и размери, а иначе ги има многократно из нета с различно качество.
Оцветяванията, надписитe, групиранията, ретуш, crop, цветови и светлинни корекции,...... реално като "кадър" ги има само
тук и в папката ми в Picbg
Затова не съм писъл нищо за произход.![]()
ОК, благодаря!
Да посоча ли теб, или студиото ти като автор?
-
Avitohol - Administrator
Ако ще пишеш нещо, то по-коректно е да е студиото....работя в екип все пак. ;)
Ако има за "бистрене" нещо друго - казвай! То речник не е лесна и барза работа!
Ако има за "бистрене" нещо друго - казвай! То речник не е лесна и барза работа!
Последна промяна marhis на 11 Яну 2010 20:48, променена общо 1 път
Apertae Musarum ianuae..........аut inveniam viam, aut faciam!
-
marhis - Стратег
marhis написа:Ако ще пишеш нещо, то по-коректно е да е студиото....работя в екип все пак. ;)
Каквото кажеш.
marhis написа:Ако има за "бистрене" нещо бруго - казвай! То речник не е лесна и барза работа!
Ами не се сещам засега. Очаквах другите също да вземат отношение.
-
Avitohol - Administrator
Вижте как съм направил страницата за Кариатиди.
Обърнете внимание как се стига дотам през менютата, за да добиете представа за структурата на навигацията.
Вижте също дали от страницата Термини с К се вижда ясно, че за Кариатиди има скок към страница с детайлна информация.
Моля да споделите впечатления, за да реша дали да продължа по същия начин.
Обърнете внимание как се стига дотам през менютата, за да добиете представа за структурата на навигацията.
Вижте също дали от страницата Термини с К се вижда ясно, че за Кариатиди има скок към страница с детайлна информация.
-
Avitohol - Administrator
Avitohol написа:Вижте как съм направил страницата за Кариатиди.
Хубаво се е получило, но е само за 1 термин. А при 500-100? Страшно много труд като изпипан текст и илюстрации.
- Guest
Аз затова питах няколко поста по-нагоре дали има фенове навити да помагат в това начинание, защото сам не мога да се справя в реално време.
Доколкото разбирам Marhis е навит, но и повече хора не са излишни.
Аз очевидно ще правя страниците, линковете, менюта и т.н. Marhis ако прави картинки и дава съдържание добре, ама не е лошо и други помагат кой с каквото може. Който не може да подготвя картинки, може да подготвя съдържание, да редактира съществуващото и подобни.
Доколкото разбирам Marhis е навит, но и повече хора не са излишни.
Аз очевидно ще правя страниците, линковете, менюта и т.н. Marhis ако прави картинки и дава съдържание добре, ама не е лошо и други помагат кой с каквото може. Който не може да подготвя картинки, може да подготвя съдържание, да редактира съществуващото и подобни.
-
Avitohol - Administrator
Последна промяна marhis на 11 Яну 2010 16:41, променена общо 1 път
-
marhis - Стратег
marhis написа:
Кажи го и на Бате Гойко ;D

-
Avitohol - Administrator
.....Човечеца е бивш охранител, какво да му обясняваме...работата му е да гледа!
А и той си има достатъчно заварени простотий (около 4.5 мил.)
Майтапа на страна...Хора разберете го, проумейте или в крайна сметка просто го приемете...каквото направим сами това ще е!
На който не му се занимава - така да е.
А и той си има достатъчно заварени простотий (около 4.5 мил.)

Майтапа на страна...Хора разберете го, проумейте или в крайна сметка просто го приемете...каквото направим сами това ще е!
На който не му се занимава - така да е.

-
marhis - Стратег
Вече си имам терминологичен речник на сайта, с кратки определения за разни термини. Разбира се из нета има и други такива речници. В случая обаче дефинициите са кратки, така при затруднение с някое понятие при четене на някоя статия може да се направи бърза справка и да се продължи нататък. На второ място не всички определения са особено точки. Типичен пример е българската версия на Уикипедията, която се отличава с изключително некачествените си статии, които ясно са Гугълски превод на статии от други езици, който директно е сложен в Уикито от човек, който си няма и понятие за това, за което се отнася статията. Така например гутата (от латинската дума за капка) е описана вместо като капковиден, като водоотблъскващ елемент (така го превежда Гугъла
).
Но всички виждате, че при крепостите има доста термини и ако не се използват или трябва да се правят едни много сложни и дълги фрази или да се каже нещо, което по смисъл е доста далеко от това, дето иска да се каже. Затова реших, че един такъв речник ще е повече от полезен и няма да се налага да се избягват термините или текста на статията да се пълни с дефиниции в скоби, което затруднява четенето. Та ето го и речника:
http://historicalcities.narod.ru/index/azbuchnici_i_rechnici/0-4

Но всички виждате, че при крепостите има доста термини и ако не се използват или трябва да се правят едни много сложни и дълги фрази или да се каже нещо, което по смисъл е доста далеко от това, дето иска да се каже. Затова реших, че един такъв речник ще е повече от полезен и няма да се налага да се избягват термините или текста на статията да се пълни с дефиниции в скоби, което затруднява четенето. Та ето го и речника:
http://historicalcities.narod.ru/index/azbuchnici_i_rechnici/0-4
- Galahad
- Стратег
Много добре. Аз също съм започнал такъв речник тук. Надявам се не е проблем да заимстваме някои дефиниции един от друг?
-
Avitohol - Administrator
Разбира се. Речника обаче още ще го допълвам, защото доста термини липсват. Ще ги добавям, когато ги използвам при новите албуми. Вече буквата К е допълнена с кенотаф и католикон.
- Galahad
- Стратег
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строително-архитектурни